11 Ianuarie 2023Sursa: IPJ Sibiu

Buletin de presă din 11 ianuarie

BULETIN DE PRESĂ

 

Reținut și cercetat penal pentru infracțiunea de tâlhărie calificată

La data de 10 ianuarie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Sibiu din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au reținut un bărbat în vârstă de 34 de ani, din localitatea Șura Mare, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

În fapt, bărbatul este bănuit că, la data de 20 decembrie 2022, în jurul orei 22,00, pe strada Papiu Ilarian din municipiul Sibiu, prin acte de violență, ar fi deposedat o femeie de geanta pe care aceasta o avea asupra sa și în care se aflau documentele personale și suma de 5.300 de lei.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, la data de 10 ianuarie a.c., polițiștii de investigații criminale au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță. Acesta va fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

 

Dosar penal la regimul silvic

La data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 14,00, în extravilanul localității Ruși, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au depistat un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Ruși, în timp ce conducea un tractor cu remorcă în care transporta material lemnos fără a deține documentele legale de proveniență și transport.

În urma cercetărilor și măsurătorilor efectuate, s-a constatat că este vorba despre cantitatea de 1,74 mc de material lemnos din specia stejar și carpen, lemn pe care l-ar fi tăiat ilegal din zona împădurită a localității Ruși.

În cauză, la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori, respectiv furt de arbori.

Materialul lemnos confiscat a fost predat reprezentanților ocolului silvic competent în zonă.

Încarcerat după ce a fost condamnat pentru violență domestică

În cursul zilei de 10 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Mediaș pe numele unui bărbat în vârstă de 67 de ani, din comuna Biertan.

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse de 1 an cu închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de violență domestică.

Persoana în cauză a fost încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu.

 

Accident rutier pe DJ 106

La data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 22,30, pe DJ 106, în zona localității Iacobeni, un bărbat în vârstă de 24 de ani, din Stejărișu, s-a angajat în traversarea neregulamentară a drumului județean și a fost lovit de un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Iacobeni.

Pietonul, a cărui testare alcoolscopică  a indicat un rezultat de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, a suferit răni ușoare și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

La nivelul Poliției Orașului Agnita s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a fi stabilite toate circumstanțele în care s-a produs acest accident rutier.

 

Conducere sub influența alcoolului

La data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 19,30, pe raza orașului Copșa Mică, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 142, un localnic în vârstă de 48 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un imobil de pe partea stângă a sensului de mers.

Evenimentul s-a soldat numai cu pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior recoltării probelor biologice fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

La data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 22,00, în localitatea Șelimbăr, polițiștii rutieri au testat alcoolscopic șoferul unui autoturism condus pe strada Pictor Brana.

Rezultatul testării a indicat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul, în vârstă de 28 de ani, din județul Neamț, fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.