Luând în considerare tendinţa hoţilor de a fura bunuri din autoturisme, dar şi faptul că autoturismul reprezintă un bun aflat în patrimoniul fiecărui proprietar, un bun care trebuie protejat, vă recomandăm:

  • NU parcaţi la întâmplare! Pentru ca autoturismul dvs. să fie în siguranţă, alegeţi întotdeauna locurile special amenajate în acest sens şi, eventual, care să fie asigurate cu pază. Pe timp de noapte, optaţi doar pentru parcările iluminate.
  • NU lăsaţi bunuri în autoturism, nici măcar ascunse, întrucât hoţii stau la pândă!  Înainte de a părăsi autoturismul, luaţi cu dvs. bunurile de valoare. Telefonul mobil, laptop-ul, radio-casetofonul, cd-player-ul, poşeta şi documentele personale nu trebuie lăsate niciodată  la vedere, în autoturism. Nu le ascundeţi în torpedo sau portbagaj, hoţii pot specula acest tip de iniţiativă ori pot să te vadă şi atunci acţionează la sigur!
  • Încuiaţi uşile înainte de a pleca de lângă autoturism, indiferent de locul în care este parcat! Nu uitaţi cheile în contact, chiar dacă părăsiţi autoturismul pentru doar câteva momente! Hoţii pot observa acest lucru, iar pentru a vă sustrage autoturismul ori bunurile, au nevoie de doar căteva secunde.
  • Nu lăsaţi autoturismul descuiat! Înainte de a vă îndepărta, acţionaţi sistemul de încuiere al portierelor şi asiguraţi-vă că acesta funcţionează. Verificaţi dacă portierele şi portbagajul au fost încuiate!
  • Dacă autoturismul este prevăzut cu sistem de alarmare, nu ezitaţi, şi conectaţi alarma! În caz contrar, luaţi măsuri pentru montarea şi utilizarea unui sistem de protecţie a autoturismului atunci când acesta este staţionat.