19 Martie 2018Sursa: IPJ Sibiu

Buletin de presă din 19 martie

Mandate de executare a pedepsei închisorii, puse în aplicare de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu

La data de 16 martie a.c., în localitatea Șelimbăr, a fost identificat și prins un localnic în vârstă de 56 de ani, pe numele căruia, Tribunalul Sibiu a emis mandat de executare a pedepsei închisorii pentru o perioadă de 3 ani și 4 luni. Bărbatul a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

La data de 17 martie a.c., în municipiul Sibiu, a fost identificat și prins un sibian în vârstă de 26 de ani, condamnat la o pedeapsă de 3 ani și 2 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup organizat, respectiv efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Pentru săvârșirea acelorași infracțiuni, constituirea unui grup organizat, respectiv efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, a fost identificat și prins un bărbat în vârstă de 27 de ani, domiciliat în orașul Cisnădie, condamnat la o pedeapsă de 4 ani, 1 lună și 10 zile închisoare.

Față de un alt sibian în vârstă de 22 de ani, s-a pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la o pedeapsă de 4 ani și 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Cei patru condamnați au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Sibiu.

 

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 17 martie a.c., în jurul orei 04,40, în municipiul Mediaș, un tânăr în vârstă de 21 de ani, domiciliat în municipiul București, a fost depistat conducând autoturismul pe Șoseaua Sibiului având o îmbibație alcoolică de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele șoferului s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

  •  

La data de 17 martie a.c., în jurul orei 18,00, în municipiul Sibiu, pe strada Alexandru Vlahuță, polițiștii au depistat un sibian în vârstă de 35 de ani, aflat la volanul autoturismului, deși dreptul său de a conduce este suspendat.

Pe numele sibianului s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept suspendat.

  •  

 La data de 17 martie a.c., în jurul orei 20,00, pe raza comunei Micăsasa, polițiștii au depistat un localnic în vârstă de 28 ani, în timp ce conducea un moped fără să poarte casca de protecție și fără a avea montată plăcuța cu numărul de înregistrare.

În urma verificărilor, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere, iar mopedul este neînregistrat.

Astfel, pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

  •  

La data de 17 martie a.c., în jurul orei 23,00, pe raza comunei Hoghilag, polițiștii au oprit un autoturism condus pe DJ 142 E, de către un tânăr în vârstă de 19 ani, domiciliat în localitatea Laslea.

Polițiștii au constatat că șoferul nu deține permis de conducere, autoturismul este neînmatriculat, iar plăcuțele cu număr de înmtriculare aplicate pe auto sunt false.

Pe numele tânărului s-a întocmit dosar penal de cercetare sub apectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.