02 Iulie 2018Sursa: IPJ Sibiu

Buletin de presă din 2 iulie

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 29 iunie a.c., în jurul orei 22,30, în localitatea Daia, un tânăr în vârstă de 17 ani, din satul Cașolț, a condus un autoturism pe strada Principală, unde, pe fondul vitezei neadaptate, a pierdut controlul direcției de deplasare și a ieșit în afara părții carosabile.

În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale.

Polițiștii au constatat, de asemenea, că autoturismul condus este neînmatriculat, în cauză întocmindu-se dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat sau neînregistrat.

  •  

La data de 30 iunie a.c., în jurul orei 04,00, pe raza localității Iacobeni, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 22 de ani, din localitatea Valea Lungă.

În urma testării alcoolscopice a celui aflat la volan, rezultatul a fost de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat astfel încât pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

  •  

La data de 30 iunie a.c., în jurul orei 17,00, pe raza localității Șomartin, polițiștii au verificat un autoturism condus pe DJ 105 A de către o tânără în vârstă de 20 de ani, localnică. Polițiștii au constatat că tânăra nu deține permis de conducere, iar autoturismul i-a fost încredințat cu bună știință de proprietar pentru a fi condus pe drumurile publice.

Pe numele femeii s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis, iar pe numele proprietarului, localnic în vârstă de 49 de ani, s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de încredințare.