20 Martie 2018Sursa: IPJ Sibiu

Buletin de presă din 20 martie

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 19 martie a.c., în jurul orei 10,00, în municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Andrei Șaguna de către un sibian în vârstă de 50 de ani.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că șoferul are dreptul de a conduce suspendat, astfel încât, pe numele sibianului s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept suspendat.

  •  

La data de 19 martie a.c., în jurul orei 15,30, în municipiul Sibiu, pe strada Pedagogilor, polițiștii au identificat în trafic un sibian în vârstă de 74 de ani care conducea un autoturism deși dreptul de a conduce autovehicule i-a fost anulat.

Pe numele sibianului s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept anulat.

  •  

Date fiind condițiile meteo rutiere dificile – ploaie, lapoviță, vizibilitatea redusă, carosabil umed – adresăm conducătorilor auto următoarele recomandări, pentru ca deplasarea pe drumurile publice să fie una în siguranță:

Circulați cu viteză redusă, adaptată condițiilor meteo – rutiere;

Măriți distanța între autovehicule;

Folosiți luminile de întâlnire pe tot parcursul deplasării;

Nu vă hazardați în efectuarea manevrei de depășire sau de viraj la stânga fără a vă asigura o dată în plus în prealabil.