21 Martie 2018Sursa: IPJ Sibiu

Buletin de presă din 21 martie

Scutul Pădurii

La data de 20 martie a.c., polițiștii Biroului Silvic din cadrul Serviciului Ordine Publică au desfășurat o acțiune de verificare a legalității circulației materialului lemnos, pe raza localității Șura Mică, ocazie cu care au fost aplicate două sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010, în valoare de 16.000 de lei și a fost confiscată cantitatea de 1,8 mc lemn rotund specia stejar.

Doi localnici cu vârsta de 30, respectiv 46 de ani, au fost depistați și sancționați contravențional cu amendă în valoare de 8.000 de lei fiecare, după ce au tăiat fără drept din fondul forestier național național un număr de 22 de arbori din specia stejar, cu diametre cuprinse între 10 – 21 cm, creând un prejudiciu de aproximativ 1.500 de lei.

Materialul lemnos confiscat a fost predat Ocolului Silvic Valea Cibinului Săliște.

 

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 20 martie a.c., în jurul orei 06,30, în municipiul Sibiu, un localnic în vârstă de 50 de ani, nu s-a asigurat la schimbarea benzii de deplasare în intersecția sens giratoriu din Piața Unirii și a acroșat un autoturism care circula regulamentar.

În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale.

La testarea alcoolscopică a șoferului vinovat de producerea tamponării, rezultatul a fost de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

Astfel, pe numele sibianului s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 337 din Codul Penal.

  •  

La data de 20 martie a.c., în jurul orei 19,30, pe strada Principatele Unite din Municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de  27 de ani, domiciliat în orașul Avrig.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul nu deține permis de conducere, pe numele său fiind întocmit dosar penal de cercetare pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 335 alin 1 din Codul Penal.