26 Martie 2018Sursa: IPJ Sibiu

Buletin de presă din 26 martie

La data de 24 martie a.c., în jurul orei 01,30, în localitatea Mârșa, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Cindrel de către un localnic în vârstă de 29 de ani.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că șoferul are dreptul de a conduce suspendat, iar la testarea alcoolscopică rezultatul a fost de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept suspendat, respectiv conducere sub influența alcoolului.

  •  

La data de 24 martie a.c., în jurul orei 13,00, în localitatea Mihăileni, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 141 A de către o localnică în vârstă de 35 de ani. Aceasta se afla la volan deși nu deține permis de conducere, fiind însoțită de proprietarul autoturismului, localnic în vârstă de 41 de ani.

Pe numele femeii s-a întocmit dosar penal de cercetare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis, iar pe numele proprietarului s-a întocmit dosar penal de cercetare pentru săvârșirea infracțiunii de încredințare a unui autovehicul spre a fi condus pe drumurile publice de către o persoană despre care cunoaște că nu deține permis de conducere.

  •  

La data de 24 martie a.c., în jurul orei 17,00, în municipiul Sibiu, un bărbat în vârstă de 30 de ani, domiciliat în județul Bacău, a condus autoturismul pe Șoseaua Alba Iulia, iar în apropierea intersecției cu strada Vasile Cârlova a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un stâlp.

În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale.

La testarea alcoolscopică a conducătorului auto, rezultatul a fost de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel încât, pe numele șoferului s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcolului.

  •  

La data de 24 martie a.c., în jurul orei 14,30, în municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au fost solicitați să acorde sprijin unui echipaj de jandarmi după ce au depistat un conducător auto care emana o puternică halenă alcoolică, pe strada Avram Iancu. Sibianul în vârstă de 74 de ani nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, în schimb a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

De asemenea, în urma verificărilor, s-a constatat că dreptul de a conduce al bărbatului este anulat.

În consecință, polițiștii au întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept anulat, urmând ca, în funcție de rezultatul testului toxicologic, cercetările să se extindă și asupra infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, în cazul în care valoarea alcoolemiei în sânge este mai mare de 0,80 g/l.

  •  

La data de 25 martie a.c., în jurul orei 02,00, în localitatea Laslea, polițiștii au identificat în trafic un localnic în vârstă de 21 de ani, care conducea un autoturism pe strada Principală, fără a deține permis de conducere.

La testarea alcoolscopică, rezultatul a fost de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel încât polițiștii i-au întocmit dosar penal de cercetare pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.