28 Iulie 2017Sursa: IPJ Sibiu

Buletin de presa din 28 iulie

Nr. 211 din 28 iulie 2017

 

 

BULETIN DE PRESĂ

 

 

Doi bărbați bănuiți de furt, reținuți pentru 24 de ore de polițiștii din Tălmaciu

Ieri, 27 iulie, în continuarea activităților specifice desfășurate de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tălmaciu într-un dosar penal privind infracțiunea de furt calificat, au fost identificați și reținuți pentru 24 de ore doi bărbați bănuiți de săvârșirea acestei fapte.

În fapt, în noaptea de 23/24 iulie, autori necunoscuți au pătruns prin efracție într-o societate comercială din Tălmaciu de unde au sustras diferite bunuri, precum: aparatura electronică, bani, cărucioare folosite la manipularea mărfii, biciclete.

În continuarea activităților specifice desfășurate în acest dosar, coroborate cu informațiile deținute privind oferirea spre vânzare pe un site a unor bunuri care corespund celor sesizate ca furate, polițiștii din Tălmaciu au identificat și reținut pentru 24 de ore două persoane de sex masculin.

Asupra celor doi bărbați, în vârstă de 17 și 20 de ani, polițiștii au găsit  o parte din bunurile furate, inclusiv cele oferite spre vânzare în mediul on-line. În cadrul anchetei, cei doi bărbați au recunoscut faptul că bunurile au fost sustrase din interiorul societății comerciale.

Împotriva celor doi bărbați s-a dispus reținerea pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Totodată, cercetările au fost extinse cu privire la un al treilea bărbat, existând suspiciunea rezonabilă că ar fi participat la comiterea furtului alături de cei doi.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Poliției Orașului Tălmaciu în vederea stabilirii şi documentării întregii activităţi infracţionale.

 

***

 

Mandat de arestare preventivă pus în aplicare de polițiștii din Ațel              

Ieri, 27 iulie, polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Mediaș - Postul de Poliție Ațel au depistat și reținut, în baza mandatului de arestare preventivă, un bărbat domiciliat în comuna Ațel.

Pe numele bărbatului, în vârstă de 60 de ani, Curtea de Apel Alba Iulia  a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 28 zile, începând cu data 27.07.2017, fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene .....” (art. 18 alin.1 din Legea 78/2000) și „fals  intelectual” (art. 321 alin.1 din Cod penal).

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu.

 

***

 

RECOMANDĂRILE POLIȚIȘTILOR SIBIENI ÎN VEDEREA PREVENIRII ACCIDENTELOR RUTIERE

  • Oboseala la volan constituie una dintre cauzele accidentelor rutiere produse pe șoselele. Temperaturile ridicate conduc la îngreunarea deprinderilor motrice şi la crearea senzaţiei de somn. De ace­ea, la apariţia primelor semne de obo­seală, recomandăm şoferilor să oprească deplasarea, pentru a se reface.

Simptomele oboselii duc la scăderea timpului de reacţie, a ve­derii, a performanţei şi vi­gilenţei. Pentru un drum în siguranţă, ţineţi cont:

  • Înainte de a pleca la drum, odihniți-vă cel puţin opt ore!
  • Faceți pauză la fiecare două ore sau 160 de kilometri!
  • Călătoriți cu un partener care să vă observe semnele de oboseală sau, după caz, să preia locul șoferului!
  • Evitați folosirea medicamentelor pe timpul călătoriei!
  • Faceți pauză de o cafea sau pentru a realiza câteva exerciţii fizice.