04 Iulie 2018Sursa: IPJ Sibiu

Buletin de presă din 4 iulie

La data de 3 iulie a.c., polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Hunedoara, au identificat și prins un hunedorean cercetat penal pentru săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat.

În fapt, în zilele de 3, respectiv 16 mai a.c., la Poliția Municipiului Sibiu au fost sesizate două furturi din autoturisme parcate pe strada Aron Pumnu, respectiv Calea Turnișorului, din mașini fiind sustrasă aparatură electronică.

Cu această ocazie au fost deschise două dosare penale având ca obiect infracțiunea de furt calificat, polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu desfășurând activități în vederea identificării și prinderii autorilor.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că cele două fapte au fost comise de același autor, iar la data de 3 iulie a.c., a fost identificat un hunedorean în vârstă de 29 de ani, bănuit că, la datele menționate, ar fi sustras bunuri din cele două autoturisme.

Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Călan, IPJ Hunedoara,  bărbatul a fost identificat și prins pe raza municipiului Deva, județul Hunedoara, și a fost predat ulterior polițiștilor sibieni care l-au reținut 24 de ore pe bază de ordonanță.

Persoana în cauză urmează a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Sibiu în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a bărbatului.

 

Infracțiuni rutiere

La data de 4 iulie a.c., în jurul orei 00,15, pe raza localității Dumbrăveni, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Cuza Vodă de către un localnic în vârstă de 20 de ani.

S-a constatat că șoferul nu deține dreptul de a conduce, iar autoturismul în cauză este neînmatriculat, întocmindu-se dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat.