05 Iulie 2018Sursa: IPJ Sibiu

Buletin de presă din 5 iulie

Bărbat reținut, bănuit de furt calificat

La data de 4 iulie a.c., polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu au reținut un bărbat, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În fapt, la data de 25 iunie a.c., în jurul orei 18,00, persoana în cauză ar fi pătruns într-o locuință de pe strada Mitropoliei din mun. Sibiu, de unde ar fi sustras suma de 2.500 de lei.

La data de 4 iulie a.c., în urma activităților investigativ-operative desfășurate, polițiștii de investigații criminale au identificat și prins un bărbat în vârstă de 25 de ani, din localitatea Mag, jud. Sibiu, bănuit de săvârșirea faptei.

Bărbatul a fost reținut 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Sibiu.

  •  

Mandat european de arestare pus în aplicare

 La data de 4 iulie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu și cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu au desfășurat o acțiune de identificare și prindere a persoanelor care se sustrag cercetărilor penale.

Cu această ocazie, în municipiul Sibiu, a fost identificată și prinsă o sibiancă în vârstă de 42 de ani, pe numele căreia autoritățile judiciare spaniole au emis mandat european de arestare.

Femeia este cercetată penal pentru săvârșirea, în cursul anului 2016, pe teritoriul Spaniei, a infracțiunilor de înșelăciune,  fals în documente, spălare de bani, respectiv apartenență la o organizație criminală, infracțiuni care au generat un prejudiciu de aproximativ 8 milioane de euro.

Femeia a fost prezentată Curții de Apel Alba Iulia, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 25 de zile și a fost încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu.

  •  

Auto neînmatriculat în Agnita

La data de 4 iulie a.c., în jurul orei 19,00, în orașul Agnita, polițiștii au identificat un șofer aflat la volanul unui autoturism neînmatriculat. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani, din județul Mureș, pe numele căruia s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neânregistrat.