06 Iulie 2018Sursa: IPJ Sibiu

Buletin de presă din 6 iulie

Arestat preventiv, bănuit de furt

În continuarea cercetărilor dintr-un dosar penal privind o infracțiune de furt, polițiștii Secției 1 Poliție Urbană Sibiu au identificat și prins un sibian în vârstă de 18 ani, bănuit că, în dimineața zilei de 10 iunie a.c., ar fi pătruns într-un imobil din municipiul Sibiu, de unde ar fi sustras un telefon mobil și un ceas de mână. Prejudiciul a fost recuperat.

La data de 4 iulie a.c., sibianul a fost reținut 24 de ore pe bază de ordonanță, iar instanța a dispus față de acesta arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Cercetările continuă la nivelul Secției 1 Poliție Urbană Sibiu în vederea documentării întregii activități infracționale a persoanei în cauză.

 

Închisoare pentru tâlhărie calificată

La data de 5 iulie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Agnita au identificat și prins un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Agnita, pe numele căruia Judecătoria Timișoara a emis mandat de executare a pedepsei închisorii.

Bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Persoana în cauză a fost încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu.

 

Alcool la volan

La data de 5 iulie a.c., în jurul orei 08,00, în localitatea Blăjel, a fost identificat un conducător auto aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 51 de ani, din județul Mureș, al cărui rezultat la testarea alcoolscopică a fost de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Fără permis de conducere

La data de 5 iulie a.c., în jurul orei 16,30, în municipiul Mediaș, polițiștii rutieri au identificat un localnic în vârstă de 29 de ani care conducea un autoturism pe strada Marțian Negrea deși nu posedă dreptul de a conduce.

Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

 

Rețint 24 de ore pentru conducere fără permis

La data de 5 iulie a.c., în jurul orei 19,00, în orașul Cisnădie, un localnic în vârstă de 25 de ani a fost depistat conducând un autoturism pe strada Lungă fără a deține permis de conducere.

Bărbatului i s-a întocmit dosar penal de cercetare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis și a fost rețint 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți în vederea aplicării măsurilor legale.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Cisnădie.