09 Iulie 2018Sursa: IPJ Sibiu

Buletin de presă din 9 iulie

În continuarea cercetărilor desfășurate într-un dosar penal privind mai multe furturi din cabane situate pe Valea Avrigului, la data de 7 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Avrig au identificat și prins un bărbat în vârstă de 33 de ani, din județul Neamț, bănuit de săvârșirea faptelor. Bărbatul a fost arestat preventiv.

În fapt, în perioada 3 – 6 iulie a.c., p ersoana în cauză ar fi pătruns în trei cabane amplasate pe Valea Avrigului din județul Sibiu, de unde ar fi sustras mai multe bunuri electronice, electrocasnice, alimentare și haine, valoarea totală a prejudiciului fiind de 2.000 de lei.

Bărbatul a fost reținut 24 de ore pe bază de ordonanță, iar instanța a dispus aplicarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, cercetările continuând sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

 

În perioada 6 – 8 iulie a.c., polițiștii rutieri au constatat 10 infracțiuni la regimul rutier, au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce 23 de permise de conducere și au aplicat 330 de sancțiuni contravenționale în valoare de 66.000 de lei.

 

Exemple:

La data de 7 iulie a.c., în jurul orei 02,30, pe raza localității Micăsasa, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Axente Sever au identificat un localnic în vârstă de 23 de ani care conducea un autoturism fără a deține dreptul de a conduce.

În plus, la testarea alcoolscopică a celui aflat la volan, rezultatul a fost de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

 

La data de 7 iulie a.c., în jurul orei 09,00, în municipiul Sibiu, pe Calea Dumbrăvii, în cadrul acțiunilor desfășurate pe linia combaterii conducerii autovehiculelor cu viteză peste limita legală, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au depistat un șofer care circula cu viteza de 95 de km/h pe un sector de drum cu limita de viteză de 50 km/h.

Este vorba despre un sibian în vârstă de 29 de ani, care, la testarea alcoolscopică, a avut un rezultat de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele șoferului s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

La data de 8 iulie a.c., în jurul orei 15,00, pe strada 1 Decembrie din orașul Agnita, polițiștii au identificat un localnic în vârstă de 43 de ani, care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză întocmindu-se dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.