14 Iunie 2017Sursa: IPJ Sibiu

ACȚIUNE PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE CAUZATE DE CONSUMUL DE ALCOOL SAU DROGURI

Nr. 164 din 14 iunie 2017

 

 

ACȚIUNE PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE CAUZATE DE CONSUMUL DE ALCOOL SAU DROGURI

 

 

În perioada 05 – 11.06.2017, Poliţia Rutieră Sibiu a desfăşurat pe raza județului acţiuni pe linia combaterii evenimentelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. 29  de infracțiuni și 31 de permise de conducere au fost suspendate în cadrul acțiunilor.

 

 

În perioada 05-11.06.2017, la nivel european s-a desfăşurat campania preventivă „ALCOHOL/DRUGS”, operaţiune menționată în calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene (T.I.S.P.O.L.) pentru anul 2017.

 

În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au controlat peste 2.400 de autovehicule și au depistat 31 de conducători auto aflați sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, polițiștii au constatat 29 de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

 

Având în vedere apropierea sezonului estival, perioadă în care numărul participanților la trafic crește, Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu recomandă tuturor conducătorilor de vehicule să circule cu atenție, să nu conducă dacă sunt obosiți, să păstreze în mers o distanță suficientă de mare față de autovehicul din față sau lateral, să nu vorbească la telefonul mobil în timp ce conduc, să respecte semnificațiile indicatoarelor și semafoarelor de circulație din zona intersecțiilor și să respecte regimul legal de viteză.

 

De asemenea, pietonii sunt rugați să se deplaseze numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă numai în locurile semnalizate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce s-au asigurat că intenția de a traversa a fost observată de conducătorii auto.