01 August 2017Sursa: IPJ Sibiu

Buletin de presa din 1 august

Nr. 214 din 01 august 2017

BULETIN DE PRESĂ

            

Conducea un autoturism neînmatriculat

În data de 31 iulie, în jurul orei 1530, pe bvd-ul Victoriei din municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control în trafic un autoturism.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au constatat faptul că autoturismul, condus de un bărbat în vârstă de 27 de ani, domiciliat în Săcădate, era neînmatriculat, autorizația provizorie de circulație fiind valabilă până la data de 02.07.2017.

            Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier Sibiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat (art. 334 alin.1 cod penal).

 

***

 

Al treilea suspect în furtul de la Tălmaciu, reținut pentru 24 de ore de polițiștii sibieni

            Ieri, 31 iulie, în continuarea activităților specifice desfășurate de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tălmaciu într-un dosar penal privind infracțiunea de furt calificat, a fost identificat și reținut pentru 24 de ore un bărbat din Tălmaciu, bănuit alături de alți doi suspecți de săvârșirea acestei fapte.

În fapt, în noaptea de 23/24 iulie, autori necunoscuți au pătruns prin efracție într-o societate comercială din Tălmaciu de unde au sustras diferite bunuri, precum: aparatura electronică, bani, cărucioare folosite la manipularea mărfii, biciclete.

În data de 27 iulie, polițiștii au reținut pentru 24 de ore doi bărbați bănuiți de săvârșirea acestei fapte, instanța dispunând cercetarea lor în stare de libertate.

Bărbatul reținut ieri, în vârstă de 28 de ani, va fi prezentat în cursul acestei zile să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Poliției Orașului Tălmaciu în vederea stabilirii şi documentării întregii activităţi infracţionale.

 

 

***

 

ATENȚIE LA CANICULĂ!

Având în vedere atenționare de COD GALBEN și PORTOCALIU de caniculă emisă de Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie, sub a cărei incidență se regăsește și județul Sibiu, polițiștii sibieni vin în sprijinul participanților la trafic cu sfaturi și recomandări pentru siguranța circulației și nu numai.

Vremea caniculară nu este deloc prietenoasă cu șoferii și pasagerii autovehiculelor, dar nici cu pietonii, studiile de trafic realizate fiind de comun acord asupra faptului că pe timp de caniculă se produc mai multe evenimente rutiere cu consecințe grave decât pe timp de ger sau viscol.

Pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere în această perioadă dificilă din punct de vedere meteorologic polițiștii recomandă conducătorilor auto:

Înainte de a pleca la drum efectuați o verificare tehnică elementară a stării autovehiculului;

  • Asigurați-vă că sistemele de răcire, iluminare, frânare sunt în stare foarte bună de funcționare;
  • Asigurați-vă că presiunea din pneuri este cea indicată. Țineți cont de faptul că, la temperaturi ridicate, pe distanțe mai lungi și viteze mari, crește considerabil riscul ca pneul să explodeze;
  • Asigurați-vă că sistemul de climatizare funcționează în parametri optimi;
  • Dacă intenționați să parcurgeți distanțe mai mari, luați în considerare plecarea dis-de-dimineață sau seara, când temperaturile devin mai acceptabile;
  • Sub nicio formă nu lăsați copiii sau animalele de companie în autovehicul când lipsiți din auto;
  • Folosiți parasolare pe geamurile laterale spate îndeosebi pentru protecția copiilor. Aveți în vedere faptul că partea din spate a habitaclului are întotdeauna o temperatură mai mare decât partea din față. Astfel, asigurați-vă că sistemul de climatizare este fixat corect și util pentru toți ocupanții mașinii;
  • Dacă pe parcursul călătoriei, simțiți/vedeți fum ieșind de sub capota mașinii, URGENT trageți pe dreapta într-un loc sigur, opriți motorul, coborâți, scoateți din mașină toți pasagerii și îndepărtați-vă de auto. Nu încercați să deschideți imediat capota întrucât riscul de aprindere este foarte ridicat. Apelați obligatoriu la un service specializat. În cazul în care sunt persoane rănite, apelați 112;
  • Asigurați-vă că din autovehicul nu vă lipsește un kit de urgență format cel puțin din: suficiente lichide, hrană neperisabilă, cabluri de curent, cabluri de tractare, lanternă funcțională, trusă medicală;
  • Folosiți ochelari de soare sau parasolare! Atenție la efectul de sirenă (percepție distorsionată a configurației drumului, risc de orbire)!
  • Înainte de a porni la drum, asigurați-vă că bateria telefonului este încărcată complet!

 

În ceea ce privește pietonii, le reamintim că temperaturile ridicate accentuează considerabil oboseala  conducătorilor auto astfel încât recomandarea principală este aceea de a vă asigura foarte bine înainte de a vă angaja în traversarea drumului, inclusiv când faceți acest lucru pe trecerile semaforizate. Nu traversați până când șoferii nu opresc pentru a vă acorda prioritate!

 

În cazul în care, fie pieton, fie șofer sau pasager, observați persoane căzute pe stradă, apelați de urgență serviciul unic pentru situații de urgență 112.