13 Octombrie 2022Sursa: IPJ Sibiu

Buletin de presa din 13 octombrie

   Nr. 319 din 13 octombrie 2022

BULETIN DE PRESĂ

 

Reținut și cercetat penal pentru fapte cu violență

La data de 12 octombrie a.c., polițiștii Postului de Poliție Rășinari au reținut un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Rășinari, cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

În fapt, bărbatul este bănuit că, la data de 9 octombrie a.c., în jurul orei 21,45, în timp ce se afla în incinta unui local din Rășinari, pe fondul unui conflict mai vechi, l-ar fi agresat fizic pe un tânăr în vârstă de 18 ani, din aceeași localitate, lovindu-l cu pumnii și picioarele. Tânărul a suferit leziuni traumatice care necesită câteva zile de îngrijiri medicale.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, la data de 12 octombrie a.c., polițiștii au luat măsura reținerii presupusului agresor pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive. 

Cercetările sunt continuate la nivelul Postului de Poliție Rășinari, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

 

Scutul Pădurii

În cursul zilei de 12 octombrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos au continuat acțiunile specifice pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților din domeniul silvic, ocazie cu care, în jurul orei 13,30, în localitatea Porumbacu de Jos, au depistat un localnic în vârstă de 67 de ani în timp ce, cu un atelaj hipo, transporta cantitatea de 150 de kg de material nelemnos, cetină, fără a deține documentele legale referitoare la proveniență sau transport. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

În cadrul acelorași activități, în jurul orei 17,30, de această dată pe raza localității Arpașu de Jos, polițiștii au depistat un localnic în vârstă de 21 de ani, în timp ce transporta cantitatea de 2 mc de material lemnos, esență salcie, fără a deține documentele legale de proveniență și transport. Tânărul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

În ambele cazuri, atât materialul nelemnos, cât și cel lemnos au fost confiscate și predate reprezentanților ocoalelor silvice competente în zonă.

 

Fără permis

La data de 12 octombrie a.c., în jurul orei 17,00, în afara localității Arpașu de Sus, polițiștii Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos au oprit un autoturism condus pe DJ 105P.

La volan a fost identificat un brașovean în vârstă de 65 de ani, iar în urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

 

Sub influența alcoolului

La data de 13 octombrie a.c., în jurul orei 02,00, pe raza localității Slimnic, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 14 de către un bărbat în vârstă de 63 de ani, din municipiul Sibiu.

Testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a indicat o valoare de 1 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.