16 Februarie 2018Sursa: IPJ Sibiu

Buletin de presă din 16 februarie

Urmare a știrii difuzate în data de 15 februarie privind reținerea unui bărbat din localitatea Chesler, cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, prin incendierea unor baloți de lucernă,  vă informăm că:

În data de 15 februarie a.c., bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș care a dispus aplicarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Cercetările continuă la nivelul Secției 5 Poliție Rurală Axente Sever.

 

Intransigență și fermitate în aplicarea măsurilor legale față de persoanele care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier

În data de 15 februarie a.c., ca urmare a acțiunilor specifice desfășurate de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale pe raza municipiului Sibiu, a fost identificat și prins un localnic în vârstă de 43 de ani pe numele căruia Judecătoria Sibiu a emis mandat de executare a pedepsei închisorii.

Sibianul a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an și 7 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de refuz de recoltare probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

În prezent, bărbatul este încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu.

 

În data de 15 februarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Sibiu au reținut 24 de ore un sibian în vârstă de 40 de ani, depistat în data de 4 februarie a.c., conducând un autoturism cu o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Măsura a fost aplicată în urma înregistrării la nivelul Biroului Rutier Sibiu a rezultatelor analizelor toxicologice, conform cărora, în momentul depistării, sibianul avea un nivel de peste 2,2 g/l alcool pur în sânge.

În data de 16 februarie, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de aplicare a măsurii controlului judiciar.

Cercetările continuă la nivelul Biroului Rutier Sibiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub infleunța alcoolului.

 

În data de 16 februarie a.c., în jurul orei 04,00, pe Bulevardul Mihai Viteazul din municipiul Sibiu, a fost identificat un alt conducător auto aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un sibian în vârstă de 36 de ani, al cărui rezultat la testarea alcoolscopică a fost de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele conducătorului auto s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.