16 Octombrie 2017Sursa: IPJ Sibiu

Buletin de presa din 16 octombrie

Armă neletală deținută ilegal

În data de 13 octombrie a.c.,  în jurul orei 09,30, la domiciliul unui bărbat în vârstă de 47 de ani din localitatea Brateiu, polițiștii medieșeni au identificat o armă neletală, pistol revolver, în condițiile în care bărbatul nu este deținător de permis  de armă.

Pe numele persoanei în cauză a fost întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar arma a fost confiscată.

Cercetările continuă la nivelul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Sibiu.

*****

 

Infracțiuni la regimul rutier

În data de 13 octombrie a.c., în jurul orei 08,45, în municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au oprit pentru control un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară și o remorcă, condus pe Calea Șurii Mari, la volan fiind identificat un bărbat în vârstă de 39 de ani, domiciliat în județul Harghita.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere corespunzător ansamblului,  astfel încât polițiștii i-au întocmit dosar penal de cercetare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană al cărei permis nu este corespunzător categoriei din care face parte vehiculul.

Totodată, pe numele proprietarului remorcii , sibian în vârstă de 49 de ani, a fost întocmit dosar penal pentru încredințare.

Cercetările continuă.

***

 

 

În data de 13 octombrie a.c., în jurul orei 14,00, în localitatea Nocrich, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 106 de către un bărbat în vârstă de 49 de ani, domiciliat în orașul  Agnita.

La testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, s-a constatat că acesta consumase alcool înainte de a se urca la volan, rezultatul fiind de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele șoferului a fost întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

                                                            ***

In data de 13 octombrie a.c., în jurul orei 22,40, pe DN 14, în localitatea Axente Sever, polițiștii au identificat un minor în vârstă de 17 ani, din Copșa Mică, în timp ce  conducea o motocicletă neînmatriculată.

Polițiștii au întocmit dosar penal, minorul fiind cercetat pentru conducere fără permis și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

***

În data de 14 octombrie a.c., în jurul orei 00,15, în localitatea Cristian, a fost identificat un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 35 de ani din loc. Gura Râului, al cărui rezultat la testarea alcoolscopică a fost de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

***

Tot în data de 14 octombrie a.c.,  în jurul orei 02,40, în municipiul Sibiu, pe Bulevardul Victoriei, a fost identificat un tânăr în vârstă de 27 de ani, domiciliat în loc. Tilișca, aflat la volanul unui autoturism după ce a consumat alcool. Rezultatul testării a fost de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele soferului fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

***

 

 

 

În data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 00,30, pe DJ 141A, a fost depistat un bărbat in vârstă de 23 de ani, domiciliat în orașul Copșa Mică, în timp ce conducea un autoturism deși nu deține permis de conducere.

În plus, la testarea alcoolscopică, rezultatul a fost de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice.

În cauză, s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și refuz recoltare probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.