30 Octombrie 2017Sursa: IPJ Sibiu

Buletin de presa din 30 octombrie

SCUTUL PĂDURII 2017

În noaptea de 28/29 octombrie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Porumbacu de Jos au organizat o acțiune de prevenire și combatere a tăierilor ilegale de arbori.

Cu această ocazie, pe raza loc. Arpașu de Sus, au fost depistate în trafic trei autovehicule conduse pe DC 47 cu care șoferii transportau material lemnos fără documente de proveniență.

Cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 38 de ani, localnici, au fost sancționați contravențional conform Legii 171 / 2010 cu amendă în valoare de 10.000 de lei fiecare, iar cantitatea totală de 6 m3 de material lemnos, esență fag, a fost confiscată și predată Ocolului Silvic Arpașu de Jos pentru valorificare.

 

INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER

În data de 28 octombrie a.c., în jurul orei 09,00, în mun. Mediaș, un bărbat în vârstă de 49 de ani, domiciliat în loc. Ighișu Nou, a condus autoturismul pe strada Ighișului, a pierdut controlul direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara părții carpsabile.

În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale.

La testarea alcoolscopică a conducătorului auto, rezultatul a fost de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

                                            *****

 

În data de 29 octombrie a.c., în jurul orei 10,00, în municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe Șoseaua Alba Iulia de către un localnic în vârstă de 33 de ani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că sibianul nu deține permis de conducere, iar permisul pe care l-a prezentat agenților era unul fals.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și uz de fals.

                                               *****

În data de 29 octombrie a.c., în jurul orei 16,15, pe DN 7, în afara localității Tălmaciu, un conducător auto a fost surprins de aparatura radar în timp ce efectua manevra de depășire neregulamentară a unui alt auto.

La controlul efectuat de către polițiștii rutieri, a rezultat faptul că șoferul, în vârstă de 44 de ani, din jud. Teleorman, are dreptul de a conduce suspendat după ce, la începutul lunii octombrie, a fost depistat în timp ce efectua același tip de manevră, depășire neregulamentară, în județul Vaslui.

De această dată, pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere având acest drept suspendat.  

                                             *****

 

În data de 29 octombrie a.c., în jurul orei 16,00, pe raza localității Dobârca, polițiștii au identificat în trafic un alt bărbat, localnic, 24 de ani, care conducea un autoturism pe DJ 106G deși nu deține acest drept.

Pe numele persoanei în cauză a fost întocmit dosar penal de cercetare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.