08 Decembrie 2022Sursa: IPJ Sibiu

Buletin de presă din 8 decembrie

BULETIN DE PRESĂ

 

La 62 de ani, reținut și cercetat penal pentru furt și tâlhărie

La data de 7 decembrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au reținut un bărbat în vârstă de 62 de ani, din județul Brașov, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și tâlhărie.

Bărbatul este bănuit că, în dimineața zilei de 7 decembrie, în jurul orei 08,45, ar fi sustras un articol vestimentar dintr-un hipermarket din localitatea Șelimbăr, după care ar fi lovit un agent de pază pentru a-și asigura ieșirea din magazin.

În baza administrării probatoriului în cauză, polițiștii șelimbăreni au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

 

200 de kg de cetină confiscată de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos

În cursul zilei de 7 decembrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos au desfășurat acțiuni specifice axate pe linia prevenirii și combaterii delictelor din domeniul silvic.

Cu această ocazie, în jurul orei 15,30, pe raza localității Porumbacu de Sus, polițiștii au depistat un localnic în vârstă de 18 ani în timp ce, cu un atelaj hipo, transporta cantitatea de 200 de kg de cetină, fără a deține documente legale de transport și proveniență.

Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar cetina a fost confiscată și predată reprezentanților ocolului silvic competent în zonă.